Home Servisne U višim planinskim predjelima smanjena vidljivost

U višim planinskim predjelima smanjena vidljivost

0

U jutarnjim satima na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. I za danas su meterolozi najavili kišu i nestabilnu vremensku situaciju, pa apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Danas počinju radovi na mostu na petlji Visoko, smijer Kakanj-Sarajevo, zbog čega će se u narednom periodu na ovoj lokaciji saobraćati jednom trakom (preticajnom).

U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom. Isti režim saobraćaja na snazi je i na dionicama M-6 Domanovići-Stolac i M-18 Olovo-Kladanj (Karaula).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima: Bosanski Brod (oba smjera), Bosanska Gradiška (ulaz u BIH) i Ivanica (izlaz iz BIH).  Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta. Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.