Home Crna hronika Ubica dopuzao, pa iz klečećeg položaja iz snajpera ispalio hitac u Senada...

Ubica dopuzao, pa iz klečećeg položaja iz snajpera ispalio hitac u Senada Kobilića

0

Ubica Senada Kobilića najvjerovatnije je smrtonosni hitac ispalio sa livade koja je udaljena oko 70 metara od kafića “Dom”, u Liskovcu u Gradiški, gdje je tada sjedio ubijeni.

Izvor uključen u istagu oko ove profesionalne likvidacije, ispričao nam je da je tokom istrage policija prikupila određene dokaze i da polako sklapa sliku ovog ubistva.

– Prema prvim informacijma ubica je puzao po livadi kako bi neprimjećeno što bliže prišao kafiću “Dom” u kojem je Kobilić pio piće sa društvom. Ta livada se nalazi preko puta pomenutog kafića. Kada je prišao na udaljenost sa koje je bio siguran da može ispaliti smrtonosni hitac, tu se zaustavio i pripemio za pucanj – pojašnjava naš sagovornik.

Dodaje da je zatim ubica stao u klečeći položaj, koji je prepoznatljiv kod iskusnih snajperista, i zatim ispalio hitac koji je pogodio Kobilića u lijevu stranu grudnog koša. Ovo je utvrđeno na osnovu tragova koje je ubica ostavio u travi.

– Iza mjesta odakle je ubica pucao su takođe livade i šumarci i slabo naseljeno područje, pa je lako mogao neprimjetno da pobjegne – ističe izvor iz istrage.

Odmah nakon ubistva istragu je preuzela Uprava za Organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske.

Oni su u proteklih dana saslušali više osoba, kako bi došli do nekih konkretnih informacija.

– Saslušani su svjedoci, te neke osobe koje bi mogle imati konkretnije informacije o motivima ubistva. Provjerava se da li je motiv ubistva njegova povezanost sa kriminalnim podzemljem Sarajeva, ili je nešto drugo u pitanju – ističe naš sagovornik.

Da policija saslušava, potvrdio nam je i Kasim Grgić zvani Cojle, koji je bio očevidac ubistva, a koji je takođe dao izjavu u policiji.

– Svi smo još u šoku, teško nam je i ne može vjerovati da je Senad ubijen. Evo kod njegovog oca sam, tu sjedimo i pričamo, ali nemamo novih informacija o tome šta se desilo – kaže Grgić.

Podsjetimo, Kobilić je ubijen u noći između ponedjeljka i utorka, dok je sa društvom sjedio u kafiću “Dom” u Liskovcu kod Gradiške.

Kobilić je od ranije bio poznat policiji po brojnim i teškim krivičnim djelima, a važio je za osobu koja je imala jake veze u podzemlju. Međutim, rodbina i prijatelji to demantuju i tvrde da je bio biznismen.

Niko od njegovih komšija u Liskovcu niti obližnjim Dubravama, gdje većinom žive Bošnjaci, ne žele bilo šta da kažu medijima, pogotovo nakon prijetnji i konfliktnih situacija sa novinarskim ekipama od strane Kobilićeve rodbine i prijatelja dan nakon ubistva.

Njih vrijeđaju kvalifikacije da je Senad kriminalac sa bogatim policijskim dosijeom, smatraju to neistinom i podvalom. Prethodno su tvrdili da je to ubistvo sa političkom pozadinom i da će ono imati dalekosežne posljedice po Bošnjake u gradiškom kraju.

– Bio je dobrotvor i biznismen koji pošteno radi, ima preduzeća u Sarajevu, radnike koje plaća, a u rodnom kraju pomaže svima, ne gledajući na nacionalnu ili bilo kakvu drugu pripadnost – tvrde mještani u Liskovcu koji očekuju da policija što prije uđe u trag ubici njihovog komšije.

Napominju da je on takođe bio cijenjen od mnogih poznatih ličnosti u BiH.

Ubistvo

Kasim Grgić poznatiji po nadimku Cojle bio je svjedok ubistva. On je za Srpskainfo ispričao da je sve desilo na oko pola metra od njega.

– Bila je ponoć, sjedili smo, mezili, pričali o lovu, o druženju… Dva minuta poslije ponoći čuo se prigušen pucanj, kao petarda, tako nekako. On je poskočio i povikao, “Cojle, vozi me”. Skočio sam, prihvatio ga jer je počeo da pada. Ostali su pritrčali i položili ga na asfalt. Bio je živ još tri ili četiri minuta, ne duže – opisuje Grgić pojedinosti likvidacije koja je mnoge uplašila.

(Blic)