Home Crna hronika Ubio psa, policija mu u kući pronašla veliku količinu dinamita, mina i...

Ubio psa, policija mu u kući pronašla veliku količinu dinamita, mina i oružja (FOTO)

0

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je 6. februara ove godine, u mjestu Donja Ljubija, iz pištolja ispalio nekoliko hitaca i usmrtio psa

Policija u Prijedoru lišila je slobode osobu inicijala I.M. (1966.) iz Donje Ljubije, kod kojeg je pronašla minsko-eksplozivna sredstva.

Navedeni muškarac je, 6. februara, uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djela ubijanje i mučenje životinja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

ПРИЈЕДОР, 9. ФЕБРУАРА /СРНА/ – Полиција је пронашла арсенал оружја и муниције у породичној кући лица чији су иницијали И.М. /53/ из Доње Љубије код Приједора, након што је пријављено да је устријелио пса у дворишту.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je 6. februara ove godine, u mjestu Donja Ljubija, iz pištolja ispalio nekoliko hitaca i usmrtio psa, koji se nalazio u dvorištu porodične kuće jedne osobe.

Preduzimajući daljnje mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenog krivičnog djela, policija je 7. februara izvršila pretres stana i pomoćnih objekata koje koristi I.M. i oduzela oko 2,5 kg plastičnog eksploziva, osamnaest detonatorskih kapisli, detonatorski brzogoreći i sporogoreći štapin, upaljač protivpješadijske mine, detonatorske kapisle za inicijalnu pješadijsku minu i osigurači za mine.

Tokom daljnjih aktivnosti, a u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Sanski Most, na području te općine, kod osobe D.K. pronađena je i oduzeta automatska puška sa drvenim kundakom, sedam pripadajućih okvira sa 165 komada metaka, dvije ručne bombe i pribor za čišćenje vatrenog oružja.

Navedeno vatreno oružje i minsko eksplozivna sredstva prethodno su se nalazila u porodičnoj kući osumnjičenog I.M., saopćeno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

Fokus