Home Banjaluka Učenici Muzičke škole zasvirali u Gradskoj upravi

Učenici Muzičke škole zasvirali u Gradskoj upravi

U okviru projekta „Kultura u prolazu“, danas su u atrijumu Gradske uprave zasvirali učenici Muzičke škole „Vlado Milošević“, a otvorena je i izložba fotografija Nebojše Kostreševića.

U program novog projekta Gradske uprave, uključeni su brojni akteri, od javnih ustanova kulture, Akademije umjetnosti, Muzičke škole i samostalnih umjetnika.

– Obezbijedili smo uslove da samostalni umjetnici izlažu i promovišu svoje radove, poput današnje izložbe fotografija snimatelja i fotografa Nebojše Kostreševića. Takođe, Muzička škola intenzivno u ovom prostoru promoviše svoj program i mlade stvaraoce što je dokaz da imamo i potencijale, u koje treba zajedno da ulažemo i podržavamo ih – kazala je načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić.

Ovu izložbu fotografija, različite tematike, građani mogu da pogledaju u atrijumu do 18. jula.

– Svima onima koji su u prolazu ili koriste usluge Gradske uprave, želimo da ponudimo različite kulturne sadržaje u ovom prostoru atrijuma. To je jedan i od ciljeva Startegije razvoja kulture grada koji je usmjeren ka stvaranje alternativnih prostora, kako bi kultura bila bliže građanima i da svako ima pravo da učestvuje u dometima kulturnog razvoja grada – zaključila je Trivićeva.

(Blic)