Home Crna hronika Uhapšen mladić zbog snimanja izjave u banjalučkoj policiji

Uhapšen mladić zbog snimanja izjave u banjalučkoj policiji

0

U Banjoj Luci je uhapšen mladić inicijala S.P., zbog neovlaštenog snimanja tokom davanja izjave u službenim policijskim prostorijama.

Nezvanično, uhapšen je Stefan Popović (1998.), protiv kojeg je u novembru prošle godine podnesen izvještaj za neovlaštenju proizvodnju i promet droga.

Njega su policijski službenici Policijske uprave Banja Luka 12. juna lišili slobode zbog neovlaštenog snimanja razgovora sa policijskim službenicima, tokom preduzimanja mjera i radnji iz policijske nadležnosti.

Iz policijske uprave Banja Luka su saopćili da je S.P. pozvan u službene prostorije radi saslušanja u svojstvu svjedoka, međutim, nakon uočavanja sumnjivog ponašanja, utvrđeno je da je, tokom uzimanja izjave tajno tonski snimao razgovor sa policijskim službenicima, zbog čega je lišen slobode.

– Osumnjičeni je posebno skrivenom aplikacijom na telefonu tonski snimao razgovor, te mu je zbog sumnje na zloupotrebu i omogućavanje nepozvanom licu da se upozna sa sadržajem izjave, oduzet mobilni telefon, koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – saopćeno je iz policije.

Fokus.ba