Home Crna hronika Uhapšen vozač koji je bježeći od policije jurio niz stepenice – pijan...

Uhapšen vozač koji je bježeći od policije jurio niz stepenice – pijan i bez vozačke

0

Identifikovano lice koje je počinilo više prekršaja iz oblasti bezbjednosti

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Policijske uprave Banja Luka su sinoć oko 01,00 časova identifikovali lice Mladen B. (1999) za koje se sumnja da je počinilo više prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH na području grada Banjaluka.

Naime, lice M.B. upravljajući putničkim automobilom marke „Peugeot“ prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, krećući se ulicom Aleja Svetog Save, nije zaustavilo vozilo na znak „Stop policija“, koji je bio izdat od strane policijskih službenika pomoću svijetleće stop tablice. Lice je nastavilo kretanje nasilničkom vožnjom koja bila je u gruboj suprotnosti sa saobraćajnim pravilima, a ne pokazujući obzir prema bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju, te odbijajući i dalje da zaustavi vozilo na znakove poliicjskih službenika, koji su dati svjetlosno signalnim uređajima na službenom vozilu.

Dolazeći na rakrsnicu ulica Gajeva i Đure Dančića M.B. se vozilom nastavio kretati u smjeru Gradske tržnice pješačkom stazom, a potom i stepenicama kroz Gradsku tržnicu koje nisu namjenjene za kretanje vozila, nastavljajući kretanje kroz Tržničku ulicu u smjeru ulice Teodora Kolokotronisa.

Policijski službenici su vozilo stigli u ulici Isaije Mitrovića te alkotestiranjem utvrdili da lice M.B. u organizmu ima 1,18 g/kg alkohola, dok su s njim u vozilu pronađena još dva lica inicijala S.K. (1999) i A.M. (2000).

Policijski službenici nastavljaju rad na kompletiranju ovog predmeta, a po sagledavanju svih okolnosti utvrdiće se i tačna odgovornost lica koje je upravljalo vozilom, o čemu će biti dostavljen izvještaj nadležom organu.

 

Banjaluka24h.com