Home Ex-Yu Uhapšen vozač kombija u kojem je ranjeno dvoje djece migranata

Uhapšen vozač kombija u kojem je ranjeno dvoje djece migranata

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je u petak da je hrvatska policija uhapsila osobu koja je bila u bijegu, a za koju se sumnja da je krijumčarila migrante kod Donjeg Srba.

“Prema zadnjim informacijama s terena policija je uhapsila osobu za koju se sumnja da je krijumčar, odnosno počinitelj ovih krivičnih djela. U ovom trenutku ne mogu više reći samo da je uhapšen u Hrvatskoj i da ga je uhapsila hrvatska policija”, rekao je ministar Božinović gostujući u emisiji RTL Danas.

Više informacija o današnjem hapšenju nije mogao iznijeti.

Istaknuo je da policajci u srijedu nisu mogli znati da pucaju na kamion pun ljudi te da su postupali prema standardnim procedurama.

U srijedu je policija na području Donjeg Srba, nedaleko od granice s BiH, zaustavila furgon s austrijskim tablicama u kojem je krijumčar prevozio 29 migranata iz Iraka i Afganistana u Hrvatsku, prenosi Hina.

Među migrantima bilo je i 15-oro djece, a dvoje dvanaestogodišnjaka je u policijskom postupanju ranjeno vatrenim oružjem u glavu, nakon što vozač nije poslušao naredbe da zaustaviti vozilo.

Stao je tek kada je zapucano, iskočio iz vozila i pobjegao.

(Fokus)