Home Crna hronika Uhapšen Zemunac zbog sumnje da je počinio niz pljački u Banjaluci

Uhapšen Zemunac zbog sumnje da je počinio niz pljački u Banjaluci

0
Banjalučka policija rasvijetlila je krađu oko 50.000 KM iz Hrišćanske adventisitčke crkve i uhapsila N. N. (30) iz Zemuna, državljanina Srbije.

Kako piše portal “Faktor.ba” radi se o višestrukom povratniku u vršenju krivičnih djela.

Akciju kodnog naziva “Snimač” su realizovali pripadnici PU Banjaluka zajedno sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, a osim za krađu iz ovog vjerskog objekta, državljanin Srbije se sumnjiči i za krađe u srednjim školama u Banjaluci, koje su izvršene u posljednje vrijeme.

Banjalučka policija preuzela ga je 9. avgusta, a dan ranije ga je uhapsila Granična policija u Sarajevu.

“Osumnjičen je da je izvršio devet krađa na području Banjaluke, a ukupna šteta je oko 100.000 KM. Od juna do augusta 2018. godine provaljivao je u vaspitno – obrazovne ustanove, vjerske objekte i drugo”, kazao je Darko Novković, načelnik Sektora kriminalističke policije u PU Banjaluka.

Nađen je dio novca u raznim valutama i predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom procesu, a rad na ovom predmetu se nastavlja.

Predstavnici Policijske uprave Banjaluka iznijeli su danas i statističke podatke za jul ove godine, te je istaknuto da je zabilježeno ukupno 165 krivičnih djela, što je manje za 11,3 odsto u odnosu na uporedni period 2017. godine.

Zabilježeno je devet krivičnih djela protiv života i tijela, od čega najviše tjelesnih povreda i sve je rasvijetljeno. Nije bilo razbojništava, a značajno su smanjene krađe.

(Faktor.ba)