Home Crna hronika UKC o samoubistvu pacijenta: Nije pokazivao znakove psihičke nestabilnosti

UKC o samoubistvu pacijenta: Nije pokazivao znakove psihičke nestabilnosti

0

Univerzitetski-klinički centar Republike Srpske saopštio je da je pacijent P.S. (56), koji je danas izvršio samoubistvo skokom sa prozora svoje bolničke sobe, bolovao od najtežeg oblika neizlječivog hroničnog oboljenja pluća.

Iz UKC-a su naglasili da je ovaj tragični događaj za njih neočekivan, te da je samo nekoliko minuta prije samoubistva medicinska sestra obišla pacijenta.

“Naglašavamo da je za svo osoblje Klinike za plućne bolesti i rukovodstvo UKC RS ovaj tragičan događaj potpuno neočekivan jer navedeni pacijent tokom liječenja u našoj ustanovi nije pokazivao znakove psihičke nestabilnosti”, naveli su u UKC-u RS i dodali:

“Takođe, važno je istaći da je odjeljenska medicinska sestra nekoliko minuta prije samog nemilog događaja obišla pacijenta, nakon čega se udaljila do radnog pulta koji se nalazi desetak metara od bolesničke sobe u kojoj je pacijent bio hospitalizovan. Navedeni pacijent je u tom momentu iskoristio priliku, otvorio prozor i skočio. Odmah nakon pada pozvan je tim Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje koji je konstatovao smrt, a u 10:20 časova predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS bili su na licu mjesta kako bi izvršili uviđaj i sastavili zapisnik”.

Pacijent P.S. je u Klinici za plućne bolesti bio hospitalizovan od 9. decembra.