Home Crna hronika Ukrali deset betonskih bandera u Derventi

Ukrali deset betonskih bandera u Derventi

0

Policija traga za lopovima koji su se drznuli da u Derventi ukradu deset armiranobetonskih elektro stubova, teških više od deset tona, a nekih dugih i 12 metara, u vrijednosti od 3.700 maraka, saznaju “Novosti“.

“Policijskoj stanici Derventa u ponedjeljak je prijavljeno da je na području Dervente otuđeno deset stubova za prenos električne energije. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela “Krađa“”, saopšteno je danas iz Policijske uprave Doboj.

“Novosti” saznaju da je Elektro Doboj, odnosno Radna jedinica Derventa, koja je slučaj i prijavila policiji, pokradena u derventskom naselju Dubočac.

To je potvrdio i Darko Savić, rukovodilac derventske RJ, kao i da su električari bili u šoku kada su primjetili da se naprosto izgubio trag lagerovanim stubovima.

“Stubove smo dovezli u prošli četvrtak i odmah po dobijanju mehanizacije krenuli smo da ih ugradimo na tamošnji vod, ali smo bili zaprepašćeni da na lageru nijeme nijednog stepenica. Svih deset su ukradeni, a ukupna njihova vrijednost je, kako smo i prijavili policiji, 3.700 maraka”, kaže, za „Novosti“, Savić.

Osnovano se sumnja da je ovaj nesvakidašnji plijen bio tipovan i da su se lopovi temeljno pripremili, jer su za njegov odvoz morali da uz veliki kamion angažuju i dizalicu.

“Riječ je o armiranim betonskim stubovima, pet dužine devet metara, tri 11 i dva 12 metara, a težine od 800 do jedne tone i 600 kilograma”, navodi čelni čovjek derventskog elektra.

Imajući u vidu da je riječ o ogromnom teretu, odnosno dugim i teškim stubovima, koji nije lako sakriti, u Elektru se nadaju da će ovaj slučaj biti što prije rasvijetljen.

Lopovi prevršili mjeru

“Bilo je i ranije slučajeva krađe drvenih stubova, rijetko betonskih, ili krađe kablova i same struje, ali nesvakidašnjom i drskom krađom tolikog broja betonskih stubova lopovi su prevršili svaku mjeru”, upozoravaju iz Elektra.