Home Banjaluka Ulica Petra Velikog u naselju Česma neće biti završena do kraja avgusta?

Ulica Petra Velikog u naselju Česma neće biti završena do kraja avgusta?

0

Rekonstrukcija Ulice Petra Velikog u naselju Česma, barem ako gledamo kako trenutno izgleda, ipak neće biti završena do kraja avgusta, kako je bilo planirano.

Rekao je ovo juče gradonačelnik Igor Radojičić i dodao da na izvođenju  radova na glavnoj saobraćajnici u ovom naselju ima mnogo poteškoća.

“Poteškoće su objektivne i subjektivne prirode. Izvođač bi trebalo da angažuje više mehanizacije i radnika na terenu, a drugi dio problema se odnosi na samo stanje na terenu gdje imamo dosta bespravne gradnje i objekata koji nisu u planu”, istakao je Radojičić.

On je dodao da su rokovi probijeni, te da je optimistička varijanta da ovaj posao pokušaju završiti u septembru.

S druge strane, Dejan Gaković, direktor “Kozaraputeva”, čije preduzeće i izvodi radove, tvrdi da će krajnji rok, a to je 3. septembar, biti ispoštovan.

“Treba da završimo vodovodne šahtove, koje treba da uskladimo sa krajnjim korisnicima, ali mislim da ćemo sve to riješiti i ispoštovati krajnji rok”, istakao je Gaković.

Mještani razočarani dinamikom izvođenja radova kažu da je žalosno što su se ovi radovi ovoliko odužili, a najviše ispaštaju oni, jer zbog radova nekad moraju kružiti da bi došli do centra grada.

“Nekoliko puta su produžili rok, ali nije ni čudo jer nema dovoljno radnika, nekada bude svega šest-sedam radnika na terenu, što je nedovoljno”, rekao nam je jedan mještanin, u šta se na terenu uvjerila i ekipa “Nezavisnih”.

Prethodno, rok za završetak radova u julu prolongiran je za 2. avgust zbog toga što su neke kuće oko saobraćajnice napravljene nakon izrade projektne dokumentacije, što je stvorilo probleme u vezi s nivelacijom puta do nekih objekata.

A nakon toga, rok je opet prolongiran za kraj avgusta.

Rekonstrukcija Ulice Petra Velikog u naselju Česma od novog mosta preko rijeke Vrbanje do pravoslavne crkve u dužini većoj od 800 metara počela je sredinom marta. U planu je potpuna modernizacija saobraćajnice, koja podrazumijeva obostrane trotoare, javnu rasvjetu, autobuska stajališta, te oborinsku kanalizaciju. Vrijednost ovih radova iznosi 750.000 KM, a prvobitni rok za izgradnju je bio 60 dana.

(Nezavisne)