Home Banjaluka Umičević prijeti radnicima: Počeću da kažnjavam one koji po slavama pljuju na...

Umičević prijeti radnicima: Počeću da kažnjavam one koji po slavama pljuju na fabriku (FOTO)

0

U Fabrici obuće „Bema“ u Banjaluci osvanuo je natpis upozorenja za „neposlušne“ radnike, a fotografija ovog nesvakidašnjeg dopisa kruži i društvenim mrežama.

– Zamolio bih pojedine radne kolege da ne pljuju na svoju fabriku, fabriku u kojoj rade i zarađuju hljeb. Vrata su za sve otvorena, i za doći, i za otići. Ja ću početi da kažnjavam one koji po slavama pljuju na fabriku, jer to stvarno nema smisla – navodi se, između ostalog, u natpisu koji je “potpisao” tehnički direktor Marinko Umičević.

– Niko nije svezan, može doći i otići, ali ne može pljuvati tamo gdje radi. Primjetili smo da ima desetak ljudi koji novim, mladim radnicima govore da ne rade u fabrici, da je ovdje mala plata i da nema perspektive. Mislim da se tu neka politička partija uplela, jer su svi u istoj stranci. To je neka igranka i ja sam to shvatio kao razbijanje kolektiva. Ovo je upozorenje da znaju da tako ne mogu raditi, da to nema smisla – poručuje Umičević.

On podsjeća da u „Bemi“ u Banjaluci ima 900 zaposlenih, te još 300 u fabrici u Mrkonjić Gradu. Prosječna plata je, kaže 625 maraka plus prevoz i topli obrok, a radnici dobijaju i udžbenike za djecu i par cipela.

Ova fabrika je nedavno obilježila 15 godina rada.

Srpska Info