Home Banjaluka Upozorenje vozačima zbog početka školske godine

Upozorenje vozačima zbog početka školske godine

????????????????????????????????????

Povodom početka nove školske godine, na šest lokacija širom grada, postavljeni su ulični transparenti sa upozorenjem vozačima na pojačanu pažnju na najmlađe učesnike u saobraćaju. Kako bi prvačići bili pripremljeni na siguran prelazak gradskih ulica na putu do škole, svi oni će dobiti prigodne poklone kako bi im skrenuli pažnju na ponašanje u saobraćaju.

 

Kako bi sve bilo spremno za početak školske godine, obnovljena je i saobraćajna signalizacije u zonama svih škola, utvrđena ispravnost vertikalne saobraćajne signalizacije, te zamijenjeni dotrajali i oštećeni „ležeći policajaci“.

 

Pored ovih aktivnosti, početkom nove školske godine, sprovodiće se i promotivne akcije upoznavanja djece i vozača da je počela školska godina i da svi moraju biti oprezni u saobraćaju – upozoravaju u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

 

Za „prvačiće“ su, između ostalog, pripremili i niz prigodnih poklona, poput saobraćajnih bukvara i promotivnih majica sa natpisom „Pazi, pazi, đak po zebri gazi“.

 

Septembar je mjesec kad djeca igralište i loptu, zamijene školskim klupama i knjigama, ali još uvijek nisu dovoljno svjesna da se moraju bezbjedno ponašati na putu od kuće do škole, ne mogu pravilno da procjene brzinu vozila i saobraćajne situacije i zato svi zajedno moramo uložiti maksimalan napor da ne dođe do neželjenih posljedica – apeluju iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.