Home Banjaluka Uskoro obnova glavne ulice u Banjaluci

Uskoro obnova glavne ulice u Banjaluci

0

Oštećenja na saobraćajnici u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića u centru Banjaluke biće uskoro sanirana, navode iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

 

Na dijelu kolovoza ove centralne gradske saobraćajnice zabilježena su ulegnuća, što će biti otklonjeno kroz radove investicionog održavanja.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je Srni da se trenutno radi na proširenju saobraćajnice u Ulici Mlađe Ćusića u naselju Drakulić, a da će se nakon toga pristupiti sanaciji saobraćajnice u centru.

“Plan je da radimo dio saobraćajnice kroz centar grada, prije svega, na potezu od Trga Krajine do raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana, ali će dionica zavisiti od toga koliko ćemo imati sredstava na raspolaganju”, dodao je Sandić.

On je naglasio da će u okviru održavanja saobraćajnica biti izvedeni i radovi na dijelu Ulice Trive Amelice, gdje su na dijelu kod nekadašnje banjalučke “Mljekare” evidentirani kolotrazi koji onemogućavaju bezbjedno odvijanje saobraćaja.

Sandić je rekao da će se raditi na još jednoj saobraćajnici u centru grada.

“Riječ je o Ulici Ivana Franje Jukića, gdje je nedavno završen dio poslovnih objekata i u planu je da tu saobraćajnicu presvučemo novim asfaltom”, naglasio je Sandić.

Kroz investiciono održavanje, nedavno je novi asflat postavljen u dijelu Ulice Milana Brankovića, a pri kraju su radovi u Ulici Franca Šuberta prema Novom groblju.