Home Banjaluka Uskoro počinje gradnja kružnog toka kod “Delte”

Uskoro počinje gradnja kružnog toka kod “Delte”

0

Gradnja velikog kružnog toka sa podzemnim prolazom za pješake na lokaciji budućeg tržnog centra “Delta planet” u Banjaluci trebalo bi da počne uskoro, raspisan je tender za izbor izvođača radova, a procijenjena vrijednost ovog posla je 2,4 miliona KM bez PDV-a, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kružni tok će se nalaziti na ukrštanju Istočnog tranzita i Ulice olimpijskih pobjednika, a proceduru izbora izvođača radova sprovodi preduzeće “Putevi Republike Srpske”.

Kružna raskrsnica na Istočnom tranzitu imaće i podzemni prolaz za pješake širok 12 metara, jer je ovo izuzetno frekventna saobraćajnica.

Iz Gradske uprave navode da su u završnoj fazi pripreme za raspisivanje tendera za izgradnju kružnog toka u naselju Lauš, kod restorana “Sirano”, raskrsnici koja je već godinama jedna od saobraćajno najopterećenijih u ovom dijelu grada.

Prema podacima gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, i za ovu kružnu raskrsnicu urađena je projektna dokumentacija, a očekuje se da “Putevi Republike Srpske” uskoro raspišu tender za izvođača radova.

Iz resornog odjeljenja navode da je planirano da radovi na obje raskrsnice počnu tokom ove građevinske sezone.

Prema planu gradskih vlasti, do kraja godine trebalo bi da počne izgradnja kružnog toka u Ulici Isaije Mitrovića, iznad zgrade Policijske uprave Banjaluka.

Na području Banjaluke ove godine su izgrađene četiri kružne raskrsnice, i to dvije u Aleji Svetog Save – kod zgrada Osnovnog suda i Adiko banke, te na Rebrovcu kod crkve i na ukrštanju Istočnog tranizita sa Bulevarom Desanke Maksimović.