Home Sport Velež može da bude Borčeva prekretnica

Velež može da bude Borčeva prekretnica

0

Šef stručnog štaba Borca Branislav Krunić i vezni fudbaler Zoran Milutinović smatraju da bi meč 11. kola Premijer lige BiH, u kojem u nedjelju od 17 časova dočekuju Velež, trebalo da bude prekretnica za Banjalučane.

Očekuju da će upisati pobjedu sa kojom će krenuti u seriju dobrih rezultata, a samim tim početi da prave proboj ka gornjem dijelu tabele. A da bi došli do tri boda moraće od prvog trenutka da zaigraju ofanzivno, ali i oprezno jer su Mostarci upisali dvije uzastopne pobjede, prvo u gostima kod Zvijezde 09, a potom su na domaćem terenu srušili dotadašnjeg lidera Tuzlu siti.

– Može da nas raduje što uvijek igramo dobro protiv Veleža, još od vremena dok sam bio igrač. Dobro je i što nemamo povrijeđenih ni suspendovanih fudbalera. Imamo još trening za uigravanje pa ćemo vidjeti ko je najbolji za Velež, ali ako budemo imali pristup kao na utakmici sa Sarajevom, mislim da je ovo dobra šansa da upišemo tri boda, koja su nam prijeko potrebna – istakao je Krunić.

Po njegovim riječima ekipa će doživjeti male promjene u odnosu na susret sa Sarajevom.

– Sigurno je da će biti nekih promjena u timu, ali ne velikih. Evidentno je da imamo problema sa realizacijom i jasno je da će utakmica biti drugačija u odnosu na onu na “Koševu”. Moramo da napadnemo i od prvog minuta pokažemo da želimo pobjedu. Naš rival će igrati na kontranapade, imaju dva veoma opasna napadača, Nusmira Fajića i Brandaa pa ćemo morati veliku pažnju da obratimo na njih – dodao je Krunić.

Strijelac izjednačujućeg gola protiv Širokog Zoran Milutinović smatra da se do bodova može samo ofanzivnom igrom.

– Jednostavno moramo da pobijedimo, nalazimo se u krizi i ovo je idealan trenutak da izađemo iz nje. Neće biti lako, Velež je dobra ekipa, promijenili su trenera, upisali dvije pobjede i podigli su igru na viši nivo. Moramo da odigramo napadački od prvog minuta, ali i da budemo koncentrisani cijeli susret. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i ostvariti cilj, a to je pobjeda. Nadam se da ćemo i u napadu proraditi, jer do sada stvarno nismo imali sreće. Na svakoj utakmici stvorimo četiri, pet šansi, što pokazuje kvalitet, ali nam nedostaje završnica. Očekujem da se i to u nedjelju okrene na našu stranu – rekao je Milutinović.

glassrpske.com