Home Region Velika policijska akcija u Srbiji, 40 uhapšenih

Velika policijska akcija u Srbiji, 40 uhapšenih

0

Kragujevačka policija u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije, uhapsila je na teritoriji Kragujevca i Aranđelovca 40 osoba, za koje se sumnja da su pripadnici organizovanih kriminalnih grupa i klanova.

Kako prenosi RTS, hapšenja su uslijedila nakon višemjesečnog praćenja i operativnog rada, a policija je izvršila dvadesetak pretresa, upada u stanove i štek stanove kriminalaca, kod kojih je pronašla velike količine narkotika, vatreno oružje, municiju, pancire.

Uhapšeni se sumnjiče za trgovinu narkoticima i oružjem, iznude, prevare.

Kako se navodi, tokom akcije je rasvijetljeno ubistvo muškarca u selu Guncati kod Knića, koje se dogodilo pre nekoliko dana, i silovanje ženske osobe, takođe u toj opštini.

Od 40 uhapšenih, 30 je već procesuirano u nadležnim tužilaštvima, a javni servis navodi da se radi o tri kriminalne grupe.

Prva organizovana kriminalna grupa se sumnjiči za neovlašćeno držanje i prodaju oružja, kao i prevare.

Vođa druge kriminalne grupe, takođe iz Kragujevca, osumnjičen je za prodaju opojnih droga.

Kod njih je pronađeno oružje, koje im je, kako se pretpostavlja, služilo za zastrašivanje.

Treće veliko hapšenje obavljeno je na teritoriji Aranđelovca, gde su slobode su lišeni najveći dileri droge u toj opštini.

Navodi se da je kragujevačka policija dugo pripremala akcije, a hapšenja su uslijedila nakon pribavljanja čvrstih dokaza protiv osumnjičenih lica.