Home Vijesti VIDOVIĆEVA PORUČILA “Fond solidarnosti za obnovu Srpske MORAO BITI FORMIRAN”

VIDOVIĆEVA PORUČILA “Fond solidarnosti za obnovu Srpske MORAO BITI FORMIRAN”

0

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je u Narodnoj skupštini da je Fond solidarnosti za obnovu Republike Srpske morao biti formiran kako bi se sanirale negativne posljedice epidemije virusa korona na privredu Srpske.
– Fond solidarnosti za obnovu Republike Srpske morao je biti formiran, jer je prethodni fond bio isključivo vezan za poplave i nikako nisu mogla da se prikupljaju sredstva, niti da se isplaćuju iz tog fonda – rekla je Vidovićeva tokom skupštinske rasprave o potvrđivanju akata koje je donio predsjednik Srpske za vrijeme vanrednog stanja i donošenja odluke o prestanku važenja uredaba sa zakonskom snagom.
Ona je navela da se sredstva za finansiranje Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske obezbjeđuju u skladu sa posebnim propisima.
– Fond solidarnosti neće biti regulisan posebnim zakonom, niti ima namjeru da to bude uvedeno – istakla je Vidovićeva.
Ona je rekla da je Uredba o formiranju Kompenzacionog fonda, kao pravnog nasljednika Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske, donesena radi sprečavanja štetnog uticaja virusa korona da bi se znalo koliko je sredstava prikupljeno.

– Kompenzacioni fond vrijedi samo za slučaj virusa korona. Iz ovog fonda koji će imati poseban račun isplaćivaće se sredstva samo za posljedice virusa korona – pojasnila je Vidovićeva.
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da su se svi ljudi za vrijeme epidemije virusa korona stavljali na raspolaganje kriznim štabovima na lokalnom nivou.
– U Gradišci sve i jedna pomoć je išla preko Centra za socijalni rad i Crvenog krsta, a vjerujem da je identičan pristup bio i u drugim opštinama i gradovima Republike Srpske – istakao je Šulić.
Poslanik SDS Zoran Vidić smatra da nijedna uredba nije trebalo da bude donesena, jer je Narodna skupština Republike Srpske trebalo normalno da radi u vrijeme vanrednog stanja.
Poslanik PDP Gordana Vidović smatra da se u Republici Srpskoj mora voditi više računa o realnom sektoru i obezbijediti mu podršku, jer će na taj način opstati privreda Srpske.
Vidovićeva je rekla da je pozitivno to što je javni sektor dobio podršku Vlade Republike Srpske za vrijeme epidemije virusa korona, ali da se nikako iz takve podrške ne smije izostaviti realni sektor.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Šef Kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić najavio je da će taj klub u narednom periodu inicirati održavanje …
VIŠE

Vlada Republike Srpske usvojila je Srateški plan za saradnju sa dijasporom, te zadužila Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je povećanje zarada u iznosu od 10 odsto za njegovateljice u sistemu socijalne zaštite poslije …
VIŠE

Zamoliću diskutante kojima drugi pišu govore da to vježbaju kući, brate, pa da ovdje dođu spremni. Zukan Helez, poslanik u PS …
VIŠE

Na sjednici Narodne skupštine izjavio da, uz pomoć MUP, prisluškuje telefone opoziciji u Srpskoj. Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva …
VIŠE

Pobijedila tešku bolest i na svoj rođendan rodila kćerkicu. Dragana Pajić, …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)