Home Banjaluka Virtuelna ordinacija banjalučkog oftalmologa Bojana Kozomare i dalje radi

Virtuelna ordinacija banjalučkog oftalmologa Bojana Kozomare i dalje radi

0

Kada je krajem novembra prošle godine otvorio svojevrsnu ordinaciju na društvenim mrežama, banjalučki oftalmolog Bojan Kozomara nije ni slutio da će mu svakodnevno stizati desetine i desetine nalaza iz svih krajeva BiH.

Kozomara je prije dva mjesec ponudio besplatnu ljekarsku pomoć svima kojima nemaju para za odlazak kod oftalmologa.

Kozomara je, o čemu je portal SrpskaCafe već pisao, na društvenim mrežama pozvao sve koje imaju oftalmološke nalaze i slike dijagnostičkih pretraga na oku, a žele drugo mišljenje, da mu se jave i da će im odgovoriti što prije. I u novoj godini, kaže Kozomara, nalazi i pitanja redovno stižu.

– Nalazi stižu i dalje. Manje nego prvih dana, ali stižu. Uvijek ima pacijenata koje zanima da li je njihova dijagnoza konačna i tačna. Uvijek ima onih koji žele da čuju i drugo mišljenje – ističe Kozomara za naš portal.

Bez obzira na svakodnevne obaveze, Kozomara svima odgovara. Za neka pitanja treba više, a za neka manje vremena, ali niko ne ostane bez odgovora.

– Moj cilj je da te ljude uputim drugim doktorima. Ne sebi, naravno. Želim da im kažem da su pojedini nalazi ozbiljni i da im treba ljekarska pomoć. Ima mnogo oftalmoloških klinika i mogu da odu gdje god žele – rekao je Kozomara.

Bolesti očiju je, ističe on, sve više i teško je izdvojiti one najzastupljenije. Od lakših je najčešća bolest suhog oka, a od onih težih dijabetička retinopatija, odnosno oboljenja očnog dna kod šećerne bolesti.

– Iskreno – nema čega nema. Jadni ljudi. Pregledao sam sve nalaze koje sam dobio u ova dva mjeseca i tu su zaista zastupljena sva oboljenja – kazao je Kozomara.

Srpska Cafe