Home Banjaluka Višečlanim porodicama do 5.000 KM pomoći za popravku kuće

Višečlanim porodicama do 5.000 KM pomoći za popravku kuće

0

Grad Banjaluka pozvao je višečlane porodice da se prijave na javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece.

Po prvi put, jednokratne novčane pomoći biće dodijeljene na ovaj način, do onih kojima su najpotrebnija.

– Na inicijativu Grada i obavljenih više razgovora sa predstavnicima udruženja ovih porodica, odlučeno je da se korisnici novčane pomoći za sanaciju stambenih jednica odaberu putem javnog poziva – naveli su iz nadležnog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, ističući da je ovo jedna od mjera socijalne politike koju provodi Grad Banjaluka.

Kada je riječ o današnjem javnom pozivu, kako je predviđeno – jedna porodica može dobiti najviše 5.000 KM.

Da bi porodica mogla da ostvari ovu jednokratnu novčanu pomoć, mora da ima prebivalište na teritoriji grada, stambenu jedinicu ili zemljište na kojem se nalazi stambena jedinica u vlasništvu porodice i da je korisnik prava kod Centra za socijalni rad.

Visina i broj odobrene jednokratne novčane pomoći, zavisi od planiranih i raspoloživih sredstava u budžetu Grada, za ovu namjenu.

Sve pristigle prijave razmatraće Komisija za dodjelu jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece.

Prijave na javni poziv potrebno je predati do 7. septembra Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku putem prijemne kancelarije Gradske uprave, broj 16 ili poštom.

(Srpska Info)