Home Vijesti Vlast nije izdala dozvolu BN TV za direktan prenos sa Trga Krajine...

Vlast nije izdala dozvolu BN TV za direktan prenos sa Trga Krajine u Banjaluci!

0

Gradska uprava Grada Banjaluka danas nije izdala dozvolu BN TV za direktan prenos skupa PRAVDA ZA DAVIDA koji je planiran uživo da se emituje u petak sa Trga Krajine. Odobrenje BN televiziji za zauzimanje javne površine na Trgu Krajine nije izdato bez ikakvog objašnjenja.

RTV BN je i sada, kao i prethodna dva puta, uredno podnijela zahtjev i uplatila taksu za zauzimanje javne površine na Trgu Krajine, na kojoj je planirano postavljanje reportažnih kola za direktan prenos sutrašnjeg protesta “Pravde za Davida” od 18.00 časova.

Trg Krajine je tog dana, navodno u potpunosti, zakupljen od strane Saveza nezavisnih socijaldemokrata, što je poslužilo Gradskoj upravi Banjaluka kao izgovor da ne izda odobrenje za zauzimanje javne provršine RTV BN.

Ovakav odnos Gradske uprave Banjaluka prema medijima smatramo direktnim udarom na slobodu medija i njihov nezavisan i nesmetan rad, posebno kada je riječ o izvještavanju sa skupa “Pravde za Davida”, za koji postoji ogromno interesovanje javnosti.

Takođe, Gradska uprava ovim pokazuje da slijepo provodi naloge iz vrha SNSD, umjesto da vodi računa o interesima građana Banjaluke.

(BN)