Home Banjaluka Voda odnijela puteve i usjeve u Rekavicama, haos i u Česmi (VIDEO)

Voda odnijela puteve i usjeve u Rekavicama, haos i u Česmi (VIDEO)

0

Jaka kiša i led stvorile su velike probleme u mjesnoj zajednici Rekavice dva.

Za kratko vrijeme rječica Rekavica je nabujala i izlila se iz korita, a bujične vode su nanijele veliku štetu na putevima.

Obilne kiše u popodnevnim časovima stvorile su bujice koje su najviše oštetile infrastrukturu u Verićima i Rekavicama, saopšteno je is Gradske uprave.

– Nadležne gradske službe odmah su izašle na teren kako bi snimile stanje i pristupile otklanjanju posljedica ovog nevremena. Prema prvim podacima, nema zaplavljenih kuća. Uz puteve, na udaru bujica našla su se dvorišta i poljoprivredni usjevi – rekli su u Gradskoj upravi.

– Nekim domaćinstvima su u objekte ušle velike bujice, a nanesena je velika šteta i na usjevima. Upoznali smo nadležne i očekujem da već sutra izađu nadležne Komisije iz Gradske uprave i predstavnici Civilne zaštite kako bi se mogla utvrditi šteta – rekao je odbornik u Skupštini grada Boran Bosančić.

Dodao je da je voda nosila sve pred sobom i da su pojedini putevi bili blokirani.

Problemi nisu mimoišli ni druga banjalučka naselja. U Česmi odvodni kanali nisu mogli primiti veliku količinu vode koja se izlila na saobraćajnice i koja je zaplavila pojedina dvorišta.

Srpska Info