Home BiH Vojska BiH i MUP RS izveli zajedničku vježbu u Banjaluci

Vojska BiH i MUP RS izveli zajedničku vježbu u Banjaluci

0

Vojska  Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske izveli su danas zajedničku vježbu “Sadejstvo 2019”, na lokacijama kasarne “Kozara” i vojnog skladišta “Krčmarice” u Banjaluci.

“Pripadnici 1. bojne 6. pješačke brigade (1./6.pbr) OS BiH zajedno s pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a RS, i uz podršku tima Brigade Vazdušnih snaga i protuvazdušne odbrane, EOD tima Brigade taktičke podrške i sanitetskog tima 6. bojne logističke potpore Zapovjedništva logistike OS BiH, uvježbavali su koordinaciju i zajedničko djelovanje u odgovoru na kriznu situaciju”, saopšteno je iz Ministartsva odbrane BiH.

Prema scenariju vježbe, terorističke i kriminalne grupe ugrožavale su ljudstvo i materijalna sredstava na lokaciji skladišta OS BiH. U vježbi je učestvovalo oko 70 pripadnika OS BiH i oko 80 pripadnika MUP-a RS.

Po završetku vježbe, izvršena je analiza kojoj su prisustvovali zapovjednik 6. pješačke brigade brigadir Radovan Jović, zapovjednik 1. bojne pukovnik Goran Stokić s pripadnicima zapovjedništva bojne, načelnik uprave policije za podršku MUP-a RS, zapovjednik SAJ MUP RS, te zapovjednik policijske stanice Lazarevo.

Zaključeno je da su pripadnici OS BiH pokazali visok stepen profesionalizma, obučenosti i osposobljenosti, te spremnost da, u skladu raspoloživim resursima, aktivno i pravovremeno izvrše postavljenu zadaću.

 

Agencije