Home Crna hronika Vozač “BMW-a smrti” na suđenju: Ajla mi je povukla volan ustranu prije...

Vozač “BMW-a smrti” na suđenju: Ajla mi je povukla volan ustranu prije nesreće

0

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Almiru Ejuboviću koji se tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Na današnjem ročištu svjedočio je upravo Ejubović koji je porodicama stradalih djevojaka izrazio saučešće, te izjavio da je Ajla Ibrica neposredno prije nesreće povukla volan ustranu.

Ejubović je tokom svjedočenja kazao da su se on i Ajla Ibrica, s kojom je bio u vezi, posvađali 50-60 metara prije nesreće, te da je Ajla neposredno prije udara u stub povukla volan lijevom rukom u desnu stranu. Ova tvrdnja izazvala je komešanje u sudnici i negodovanje porodica stradalih djevojaka.

Ove tvrdnje optuženi je iznio prvi put. Kazao je da nakon nesreće nije o tome želio da govori jer je Ajla Ibrica bila u komi i nadao se da će se probuditi, te ispričati šta se desilo.

Tokom svjedočenja Ejubović je priznao da je neiskusan vozač, te je ustvrdio da mu tokom vožnje kada se desila tragična nesreća nije radio brzinomjer.

Podsjetimo, prema navodima iz optužnice, Almir Ejubović se tereti da je, upravljajući svojim neregistrovanim putničkim motornim vozilom BMW X5 bez važeće vozačke dozvole, s postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim oznakama, krećući se iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji, svjestan da grubim kršenjem saobraćajnih propisa može dovesti u opasnost život ljudi i imovinu većeg opsega, na šta je pristao, ugrozio javni saobraćaj dovodeći u opasnost život ljudi, krećući se brzinom od blizu 166 km/h na mjestu gdje je saobraćajnim znakom propisana brzina 120 km/h, usljed čega je prouzrokovao smrt više osoba, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede opasne po život. Nesreća se dogodila 29. juna ove godine.

U nesreći su poginule 17-godišnja Lejla Oruč, 16-godišnja Nađa Neradin i 18-godišnja Ajla Ibrica, dok se teško povrijeđena Ajla Oruč 13. jula probudila iz kome.

(Nezavisne)