Home Vijesti Vozači, oprez: Ugaženi snijeg i poledica otežavaju saobraćaj!

Vozači, oprez: Ugaženi snijeg i poledica otežavaju saobraćaj!

0

Na putnim pravcima u višim planinskim predjelima i preko prevoja u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) ima ugaženog snijega i poledice na kolovozu zbog čega je saobraćaj otežan, ali zimske službe su na terenu i vrše posipanje i čišćenje, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

U Republici Srpskoj saobraćaj je zbog snijega usporen na putnim pravcima Sarajevo–Sokolac-Rogatica, Trnovo-Foča, Vlasenica-Han Pijesak, Mrkonjić Grad-Mliništa, Banjaluka-Čađavica, Kotor Varoš-Teslić, Karanovac-Kneževo-Ugar i Šipovo-Novo Selo.

Na području FBiH otežano se saobraća na dionicama Glamoč-Mlinište, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno, Donji Vakuf-Travnik i Bugojno-Kupres.

Dodatne teškoće vozačima koji saobraćaju na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

Zbog niske temperature poledica je moguća i u nižim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima, dok je na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana opasnost od odrona.

Iz AMS-a apeluju da vozači na svim putnim pravcima voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Klizišta su usporila saobraćaj i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Aubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare (Mačkovac)-Čelić, dok je na regionalnom putu Lopare-Priboj na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse, koji su preusmjereni na alternativne putne pravce.

Srna