Home Banjaluka VRIJEDNA DONACIJA: “Sberbank” Banja Luka poklonila dva CTG aparata porodilištu UKC RS

VRIJEDNA DONACIJA: “Sberbank” Banja Luka poklonila dva CTG aparata porodilištu UKC RS

0

„Sberbank“ Banja Luka donirala je danas dva CTG aparata za potrebe Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Vrijednu donaciju uručio je predsjednik Uprave ove banke Aleksandar Kesić, naglašavajući da time nastavljaju praksu društveno odgovornog poslovanja i podrške lokalnim zajednicama.

– Nama koji se svakodnevno trudimo da svojim radom i uspjesima kreiramo bolju budućnost, jasno je da su nosioci te budućnosti upravo djeca. S tim u vezi odlučili smo da prijateljima u ovoj ustanovi poklonimo ova dva nova aparata, u nadi da će se tako unaprijediti rad i kreirati bolja i zdravija budućnost. Djeca nam se rađala – poručio je Kesić.

On je zahvalio generalnom direktoru UKC RS Vladi Đajiću za sugestiju na koji način najbolje može da se pomogne ovoj ustanovi.

Direktor Đajić se zahvalio za poklon u ime ustanove, zaposlenih, te pacijenata, ističući da je ovo vrlo bitan poklon da bi se porodi radili u pravo vrijeme i tako izbjegle neke trajne posljedice kod beba.

On je pozvao i ostaje subjekte i pojedince da prate primjer ove banke, jer je svima cilj unapređenje zdravlja stanovnika RS.

Po riječima šefa porodilišta UKC RS, doktorke Dragice Draganović, savremena perinatologija je nezamisliva bez ovih aparata.

– CTG aparati su od velikog značaja za naš rad, jer tako pratimo i otkucaje bebinog srca i materične kontrakcije, odnosno trudove, čime zapravo pratimo stanje ploda tokom porođaja. Sada u našem porodilištu, zahvaljujući još ova dva aparata, imamo dovoljno CTG aparata, što je velika sigurnost za naše trudnice koje su u porođaju, ali i za naše osoblje – ističe Draganović.

Iz „Sberbank“ poručuju i da kao društveno odgovorna institucija nastoje da lokalnim zajednicama u kojima posluju izađu u susret i stave do znanja u kolikoj mjeri prepoznaju njihove poteškoće i cijene njihov rad.

Blic