Vruće i narednih dana, u ponedjeljak stiže osvježenje

U Republici Srpskoj će i narednih dana biti sunčano sa visokim temperaturama koje će ići i do 37 stepeni, a osvježenje se očekuje u ponedjeljak.

Petak: Jutro će biti vedro, a tokom dana sunčano, veoma toplo, sparno i vruće. Jutarnja temperatura kretaće se od 14 do 21 stepen, a najviša dnevna od 31 do 37, na planinama od 27 stepeni.

Subota: U jutarnjim časovima će biti pretežno vedro vrijeme, a tokom dana sunčano, veoma toplo, sparno i vruće uz lokalno malu oblačnost. Najviša dnevna temperatura ići će do 37, a na planinama od 28 stepeni.

Nedjelja: Nakon vedrog jutra, te sunčanog i vrućeg prijepodneva, tokom dana doći će do jakog razvoja oblačnosti i nestabilnosti, što će usloviti pljuskove i grmljavine. Postojaće uslovi i za nepogode praćene gradom, ali i dalje ostaje visok indeks UV zračenja. Jutarnja temperatura kretaće se od 16 do 21, a najviša dnevna od 31 do 36, na planinama od 29 stepeni.

Ponedjeljak: Ujutro nas očekuje promjenljivo oblačno, a još ponegdje na sjeveru i istoku biće grmljavine i pljuskova. Prijepodne će biti suvo, a poslijepodne nestabilno sa pljuskovima i rjeđim grmljavinama. Jenjavaće vrućina, a temperatura će biti u padu, pa će se jutarnja kretati od 15 do 20, a na planinama 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura biće od 25 do 30, na planinama od 21 stepen.