Home Region Vučić: Haradinaj je u pravu, krajnje je vrijeme da se pomirimo s...

Vučić: Haradinaj je u pravu, krajnje je vrijeme da se pomirimo s tim

0

Srbija se neće usuditi poslati svoju vojsku na Kosovo. Jedan američki vojnik ovdje bit će dovoljan. Sjedinjene Države bi nas podržale u takvoj situaciji

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je u petak u Kragujevcu da će Sjedinjene Države uvijek biti na strani Kosova, što god Priština učinila i koji god sporazum prekršila.

“Ramuš Haradinaj je potpuno u pravu kada kaže da će SAD, šta god da se desi, biti na njihovoj strani, bez obzira koliko Priština kršila međunarodno pravo. Krajnje je vrijeme da se pomirimo s tim da je SAD priznao nezavisnost Kosova i da je to za njih završena priča”, rekao je Vučić novinarima komentirajući izjavu kosovskog premijera Ramusha Haradinaja o podršci Amerike Kosovu u slučaju sukoba sa srbijanskom vojskom.

Haradinaj je izjavio da se Srbija neće usuditi poslati vojnike na Kosovo i ocijenio kako će, ukoliko se to i dogodi, Amerikanci braniti Kosovo, objavili su danas prištinski mediji na albanskom, prenosi Hina.

“Srbija se neće usuditi poslati svoju vojsku na Kosovo. Jedan američki vojnik ovdje bit će dovoljan. Sjedinjene Države bi nas podržale u takvoj situaciji”, kazao je Haradinaj.

Vučić je ocijenio “nerealnim” očekivanja da Srbija može “promijeniti mišljenje Amerike”.

“Mi smo stjerani u kut, a onoliko malo koliko nas ima i koliko smo slabi – moramo se sačuvati”, rekao je Vučić naglasivši da su obrana nacionalnih interesa i očuvanje mira “vitalni interesi Srbije”.

(Fokus)