Home Region Vučić nadmašio sam sebe, evo šta je poručio opoziciji

Vučić nadmašio sam sebe, evo šta je poručio opoziciji

0

Može vas biti pet miliona, šetajte koliko vam je volja, ni jedan zahtjev neću ispuniti, poručio je Vučić

Srbijanski predsjednik i vođa vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić poručio je u nedjelju nakon oporbenog prosvjednog mimohoda u subotu navečer u Beogradu da oporbi neće ispuniti nijedan zahtjev i da ga moraju pobijediti na izborima jer se obećanja ispunjavaju samo poslije izbornih pobjeda.

“Šetajte koliko vam je volja, nijedan vam zahtjev nikada neću ispuniti. Može vas se skupiti i pet milijuna. Možete samo da dobijete izbore. E, kad dobijete izbore ispunjavajte ono što je narodu obećano“, rekao je Vučić i naglasio da “neće raditi pod pritiscima”, te da se po tome „razlikuje od svih drugih“.

Govoreći na stranačkom skupu SNS „Jake žene za jaku Srbiju“ u Beogradu, Vučić je sudionicima prosvjeda nazvanog “Stop krvavim košuljama” organiziranog nakon napada na istaknutog oporbenjaka, rekao da mogu šetati „koliko god hoće“, ali samo bez nasilja i da „nikome ne razbijaju glave“ i „ne uništavaju imovinu“, prenosi Hina.

Ocijenivši da u koloni prosvjednika nije bilo mnogo mladih ljudi, Vučić je ustvrdio kako su u prosvjednom mimohodu bili uglavnom ljudi iz srednjeg i višeg sloja, pa zbog toga treba vidjeti što je sve razlog njihovog nezadovoljstva.

On je poručio da se može govoriti o izborima, ali ne i o popuštanju pod pritiskom i prosvjedima.

„Ako hoćete izbore – dobro. Ali, da popuštam vašim glupostima – ne pada mi napamet“, naglasio je Vučić na stranačkom skupu.

On je poručio kako će naprednjaci „uvijek pobjeđivati” oporbu.

“Ova normalna, pristojna Srbija nikada neće dozvoliti da takvi divljaci ovom zemljom upravljaju”, rekao je Vučić.

(Fokus)