Home Ex-Yu Vučić s plakata zove Kineze u Srbiju

Vučić s plakata zove Kineze u Srbiju

0

Na kineskim društvenim mrežama ovih dana dijeli se plakat koji poziva turiste na putovanje u Srbiju, a ispred ljepota te zemlje, stoji portret predsjednika Aleksandra Vučića.

U pitanju je plakat kineske turističke agencije, koja organizira putovanja po Evropi.

– Turistički biro vas vodi u Srbiju – piše na plakatu, čija je autentičnost u startu bila upitna, ako se imaju na umu slike koje se obično plasiraju u ovakvim ponudama. Jer, na ovoj je u prvom planu slika Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, dok se u pozadini tek naziru prizori Beograda, piše Nova.rs.

Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, čiji se portret takođe našao na jednom turističkom plakatu u Kini, potvrdila je za Novu.rs da je riječ o zvaničnoj kampanji.

– To je kampanja na turističkom portalu Fliggy u okviru Alibabe, s kojim smo i ranije sarađivali, nisu plaćeni oglasi. Procijenili su da će kad prođe kriza s koronavirusom kineski turisti biti zainteresovani da putuju u Srbiju i mi smo prva zemlja od četiri ili pet koje će biti predstavljene ovom kampanjom – objasnila je Labović.

Prema njenim riječima, Vučićeva fotografija se našla na plakatu po njihovoj želji.

– Zamolili su da se predsjednik Srbije obrati izjavom ili ovako preko vizuala, jer on u Kini uživa veliku popularnost. I on je dao saglasnost – ističe Labović.