Home BiH Za liječenje male Helene potrebno 546.000 evra

Za liječenje male Helene potrebno 546.000 evra

0

U Foči je u toku akcija prikupljanja pomoći za četvorogodišnju Helenu Gavran kojoj je za liječenje u Parizu potrebno 546.000 evra.

Nakon operacije tumora na mozgu u Kliničkom centru Srbije, ovoj djevojčici iz Beograda čiji je otac rodom iz Foče, neophodno je liječenje u Centru za liječenje raka “Gustavo Rosi” u Parizu.

Najveći dio ukupne cijene liječenja odnosi se na transplantaciju koštane srži i hemoterapiju, kažu njeni roditelji.

Helenin otac Radovan Gavran kaže da je juče bilo mjesec dana otkako je operisana, te da bi najkasnije u ponedjeljak, 30. septembra, trebalo da počne sa terapijom kako su preporučili ljekari u Parizu.

“Rok je istekao juče, a problem je što taj novac nemamo ovog trenutka. Čim prikupimo novac Helena može otići u Pariz i nastaviti liječenje. Nadamo se da će klinika dozvoliti da se novac uplaćuje u ratama”, kaže Helenin otac.

Kutije za dobrovoljne priloge postavljene su u 47 ustanova, prodavnica i ugostiteljskih objekata u Foči, a u utorak, 1. oktobra, u Gradskoj dvorani biće održan humanitarni koncert koji organizuje učenica Srednjoškolskog centra Anastasija Gavran sa svojim drugarima.

Posjetioci koncerta moći će da prilože iznos novca koji žele, a na vratima će biti postavljene kutije za prikupljanje pomoći.

Na koncertu će nastupiti Kulturno-umjetničko društvo “Foča”, Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj”, te vokalni solisti.

Humani ljudi iz BiH koji žele da pomognu Heleni novac mogu uplatiti na žiro račun njenog djeda Ranka Gavrana otvoren u Novoj banci.

Broj žiro računa je 5558000016726783 sa naznakom – uplata za liječenje Helene Gavran. Uplate se vrše u konvertibilnim markama bez provizije.

Pomoć za Helenu Gavran u Srbiji i Švajcarskoj prikuplja Fondacija “Budi human- Aleksandar Šapić” uplatama na namjenske žiro račune i slanjem SMS poruke 707 na broj 3030.

Srna