Home Banjaluka Za nastavak obnove pješačke zone u Banjaluci 1,2 miliona KM

Za nastavak obnove pješačke zone u Banjaluci 1,2 miliona KM

0

Za nastavak obnove pješačke zone u centru Banjaluke rebalansom gradskog budžeta za ovu godinu obezbijeđena su 1,2 miliona KM, a tokom juna biće raspisan tender za izbor izvođača.

Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je Srni da je završena projektna dokumentacija i dobijena građevinska dozvola, te da se priprema tenderska dokumentacija.

Sandić je naglasio da druga faza obnove pješačke zone u centru grada podrazumijeva radove ispred Banskog dvora i Palate Republike do prvih ugostiteljskih objekata u Ulici bana Milosavljevića.

Projektom je predviđeno da taj prostor bude popločan granitnim pločama, kao i postavljanje nove rasvjete, te urađena kišna kanalizacija. Drvored će biti zadržan i dijelom obnovljen.

Sandić je naveo da će zona, površine 2.900 metara kvadratnih, biti potpuno rekonstruisana u moderno šetalište, koje će, uz obnovljen Banski dvor, pružiti sasvim novu sliku centra grada.

Prema njegovim riječima, uređenje pješačke zone u užem centru grada biće nastavljeno i u 2020. godini, kada je planirana rekonstrukcija na potezu do Narodnog pozorišta Republike Srpske.

 

Srna