Home Vijesti Za novog ministra nova limuzina: Ko će voziti automobil sa panoramskim krovom,...

Za novog ministra nova limuzina: Ko će voziti automobil sa panoramskim krovom, bogatom audioopremom, kožnim sjedištima…?

0

Novu ministricu trgovine i turizma Republike Srpske Dragicu Kovač iz Demokratskog saveza (DEMOS), stranke nastale raskolom u DNS-u, u Vladi će dočekati novi automobil

O kupovini dva automobila u Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske portal CAPITAL pisao je u tekstu “Gluhaković kupuje automobil sa staklenim krovom, wooferom, pojačalom…”.

 

Specifikacija

 

Naime, tender je ranije raspisan za kupovinu dva automobila vrijednosti oko 100.000 KM, od kojih jedan, uz bogatu opremu, treba da ima i stakleni krov, ali i woofer i pojačalo.

Nakon sprovedene procedure, putničko i jedno teretno vozilo, procijenjene vrijednosti 84.500 KM bez PDV-a, sada kupljena od firme Autoservis i dijelovi BL iz Banjaluke, koja je ovlašteni uvoznik Renaulta, Nissana i Dacia vozila.

Kupljeno putničko vozilo, koje će umjesto Gluhakovića koristiti buduća ministarka Kovač, dizel je s pogonom 4×4 i metalik crno, proizvedeno ove godine.

Tenderom je bila popisana minimalna oprema koju vozilo mora da ima, odnosno “nacrtane” specifikacije očito unaprijed dogovorenog modela automobila. Traženo je i dobijeno vozilo sa sistemom za prepoznavanje objekata u pokretu, sistemom za održavanje pažnje vozača, sistemom za prepoznavanje saobraćajnih znakova…

Zanimljivo je da se pored prednjih i zadnjih parking senzora, te sistema četiri kamere za parkiranje, zahtijevao i inteligentni sistem za parkiranje.

Još zanimljivije je da se tražilo da putnički automobil ima audiosistem sa, ni manje, ni više, nego osam zvučnika sa wooferom i digitalnim pojačivačem.

Tu nije kraj, pa se zahtijevalo i da vozilo ima električni stakleni panoramski krov, te električno podešavanje sjedišta, s opcijom grijanja.

Tu su i kožna sjedišta, zatamljena zadnja stakla, samozatamnjujući retrovizor, navigacija sa ekranom osjetljivim na dodir…

Za drugo, teretno, vozilo se tražilo da bude bijele boje, proizvedeno takođe ove godine, ali i da bude skromnije opremljeno od prethodnog vozila. Zahtijevalo se, između ostalog, da ima eco način vožnje, klizna vrata s pomičnim staklom, limenu pregradnu stijenu…

 

Vozila za Ugostiteljski servis

 

Na pitanje za koje namjene kupuju vozila, u Ministarstvu trgovine i turizma RS su ranije za CAPITALrekli da su vozila namijenjena za korištenje u Ugostiteljskom servisu za potrebe republičkih organa Republike Srpske, prenosi BNTV.

Podsjećamo, Ministarstvo trgovine i turizma RS-a i polovinom prošle godine kupilo je više vozila, ukupne vrijednosti oko 200.000 KM.

I tada su automobili kupovani za Ugostiteljski servis, i to jedno teretno vozilo od 48.326 KM (renault trafik), te jedan putnički automobil vrijedan 46.374 KM (renault talisman).

Prije toga ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković je kupio i tri automobila za 114.262 KM, tačnije škodu superb (57.262 KM) i dvije škode rapid (57.000 KM).

(Buka)