Home Politika „Za Srpsku po mjeri svih nas“ SDS predstavio predizborni slogan

„Za Srpsku po mjeri svih nas“ SDS predstavio predizborni slogan

0

„Za Srpsku po mjeri svih nas“ slogan je sa sa kojim će Srpska demokratska stranka nastupiti na predstojećim lokalnim izborima.

Stranka je danas u Istočnom Sarajevu predstavila svoj predizborni slogan, a predsjednik SDS Mirko Šarović je rekao da SDS time šalje poruku da se mora prestati sa politikom podjela, koja je veoma štetna po Republiku Srpsku i njene građane.

Šarović je poručio da Republika Srpska i njene opštine i gradovi moraju krenuti naprijed i da više nema vremena za čekanje.

– Sazrelo je vrijeme za promjene i brojne su okolnosti koje idu tome u prilog. Vjerujemo da SDS zajedno sa svojim partnerima na ovim izborima može biti uspješna i pobjednička – kazao je Šarović, ističući da će SDS pred glasače izađi sa kvalitetnim kandidatima i programom .

Naveo je da će SDS voditi pozitivnu kampanju sa jasno izraženim ciljevima.

– Naš cilj je da izgradimo Srpsku po mjeri svih nas! I budite uvjereni, mi ćemo to zajedno sa narodom i učiniti – kazao je Šarović.

On je poručio da će se SDS boriti za ravnopravnost, poštenje, poštovanje, razumijevanje, solidarnost, napredak, zajedništvo i ljubav.

Povratak vrijednostima na kojima je stvorena Srpska

Predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević je rekao da SDS kao državotvorna stranka ponovo ima najveću odgovornost za povratak našeg društva izvornim ljudskim i demokratskim vrijednostima na kojima je prije 28 godina stvorena Republika Srpska.

Da bi se stanje i trendovi u društvu promijenili na bolje, neophodne su sveobuhvatne i konzistentne političke promjene, uz potpuni zaokret u vođenje politike i strategije razvoja.

– U protivnom, Republika Srpska će postati posjed u vlasništvu desetak porodica vladajuće oligarhije i stranog kapitala – upozorio je Miličević.

Miroslav Lučić, predsjednik Konferencije o lokalnoj samoupravi SDS-a (KOLOS), je rekao da nejednak tretman opština i gradova od strane aktuelne vlasti, doveo je do toga da je razvoj lokalnih zajednica neuravnotežen i upozorio na problem bijele kuge.

Zamjenik predsjednika SDS Rado Savić je rekao da bi građani Republike Srpske živjeli mnogo bolje kada bi se njeni resursi stavili u funkciju razvoja, a ne, kako je rekao, u svrhu “pljačke i bogaćenja pojedinaca”.

Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS, je kazala da je aktuelna situacija sa pandemijom virusa korona pokazala da zdravlje nema cijenu i da se politika zdravstva mora generalno mijenjati.

srpskainfo.com