Home Banjaluka Za vikend u Banjaluci treninzi vožnje za motocikliste

Za vikend u Banjaluci treninzi vožnje za motocikliste

0

Moto-klub “Bezbjednost” Banjaluka organizovaće tokom vikenda od 10 do 17 časova prvi trening bezbjedne vožnje za motocikliste pod nazivom “Bezbjedna vožnja. Jedina koja traje!” na parking prostoru ispred fabrike “FAM Jelšingrad” u Ulici Branka Perduva u banjalučkom naselju Lazarevo.

Teoretski dio biće održan večeras od 19.15 do 22.15 u banjalučkom Domu omladine.

Trening bezbjedne vožnje organizuje se u saradnji sa Auto-moto savezom RS, Agencijom za bezbjednost saobraćaja i Međunarodnom policijskom asocijacijom – Regija Banjaluka, a realizuju ga licencirani instruktori iz Slovenije i Srbije s ciljem povećanja svijesti o potrebi za bezbjednijim ponašanjem i pažljivim odnosom u saobraćaju, posmatrano kroz prizmu motocikliste i smanjenje najtežih ljudskih i materijalnih posljedica.

Tokom treninga biće ukazivano na greške koje su prisutne tokom vožnje, te pokazivane vještine upravljanja, koje će učesnicima treninga omogućiti da znaju kako da budu bezbjedni tokom vožnje, kao i kako da savladaju kritične situacije do kojih može doći.

– Treninzi su bazirani na dugogodišnjem iskustvu stručnih saradnika, kao i analizi velikog broja saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali motociklisti. Trening bezbjedne vožnje – “Moto trening”, namijenjen je svim vozačima motocikala i skutera koji posjeduju važeću vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije i koji žele da upotpune svoja znanja tehnike vožnje, ili da savladaju vožnju motociklom u različitim uslovima vožnje – saopšteno je iz Moto-kluba “Bezbjednost”.

Trening se realizuje u kombinaciji teoretskog i praktičnog dijela na poligonu (postoje osnovni, napredni i trening sa suvozačem), a u promotivnom dijelu radiće se vještine osnovnog treninga bezbjedne vožnje.

(Blic)