Home Vijesti Zapaljen automobil bivšeg Mektićevog savjetnika: “Ne znam koji su motivi” (VIDEO)

Zapaljen automobil bivšeg Mektićevog savjetnika: “Ne znam koji su motivi” (VIDEO)

0

Kulić kaže da ne zna ko stoji iza napada, te da nije imao prijetnjiVozilo je potpuno uništeno u požaru, a materijala šteta je velika.

U centru Bijeljine sinoć oko 22:25 sati nepoznate osobe su zapalile automobil “renault clio” u vlasništvu Andrije Kulića, savjetnika bivšeg ministra sigurnosti Dragana Mektića, bivšeg direktora Pavlović banke i člana Uprave zvorničke Alumine.

Vozilo je potpuno uništeno u požaru, a materijala šteta je velika, objavio je Nebojša Vukanović, zastupnik u NSRS-u.

Vatrogasci su intervenisali i ugasili požar, koji se srećom nije proširio na ostala vozila, a policija vrši uviđaj kako bi se utvrdio eventualni uzrok i počinioci.

Kulić kaže da ne zna ko stoji iza napada, te da nije imao prijetnji.

“Automobil je zapaljen, vjerovatno prvo je poliven benzinom pa je izazvan požar. Ne znam ko bi ovo mogao uraditi i koji su motivi, jer nisam imao nikakve prijetnje, niti upozorenja u posljednje vrijeme. Obavljao sam brojne funkcije, istraživao i ukazivao na kriminal, borio se protiv korupcije i vrlo moguće da sam se tako nekom i zamjerio, ali ne znam ko bi to mogao biti, rekao je Vukanović.

Ostaje da se vidi da li će policija pregedom kamera i istragom utvrditi ko je počinilac i koji su motivi paljenja automobila, jer je ovaj događaj uznemirio i uplašio stanare okolnih zgrada i građane Bijeljine.