Home Ex-Yu Zaplijenjeno 100 IPA znački, umiješan ruski konzul

Zaplijenjeno 100 IPA znački, umiješan ruski konzul

0

Crnogorska granična policija pronašla je i zaplijenila 100 lažnih znački Međunarodne asocijacije policajaca (IPA).

Značke su ilegalno transportovane u Crnu Goru koje je, kako se sumnja, trebalo da preuzme ruski počasni konzul Borivoje Đukuć.

U srijedu, kako piše Pobjeda, oko jedan sat iza ponoći, na graničnom prelazu Dobrakovo, u autobusu srpskih registracija pronađen je paket sa lažnim policijskim iskaznicama.

Kako se navodi, graničnim policajcima je bilo sumnjivo da Međunarodna policijska asocijacija, ilegalno distribuira značke organizacije iz Srbije za Crnu Goru.

Na IPA iskaznicama koje su zaplijenjene, na policijskom bedžu, izgraviran je natpis „Russian section“.

Pošiljka je odmah zaplijenjena i obaviještena je crnogorska policija.

Ispitujući vozača autobusa, crnogorski policajci saznali su da mu je paket, neposredno prije polaska, uručio srednjovječni gospodin koji je pokazao svoju ličnu kartu i, uz molbu i sitnu finansijsku nadoknadu, zamolio da omanji paket „koji sadrži neku porodičnu dokumentaciju” prenese do Podgorice.

Kako je to uobičajeno, pošiljalac paketa je ostavio mogućnost da se kontaktira osoba koja u Podgorici treba da preuzme pošiljku.

Na listiću je bio zapisan broj telefona, kao i ime i prezime čovjeka koji će paket sačekati na autobuskoj stanici u Podgorici, a ispostavilo se da je riječ o Borivoju Đukiću, nekadašnjem počasnom konzulu Rusije u Crnoj Gori.

Da su granični policajci znali koje vlasnik telefonskog broja zapisanog na listiću uz paket, vjerovatno ne bi pošiljka tek tako bila zaplijenjena.

Đukić je, kako se navodi, negdje oko četiri sata izjutra, pozvao vozača autobusa i saznao da je razotkriven i da je policija na sjeveru Crne Gore zaplijenila paket koji je iščekivao.

On je odmah je isključio telefon i otišao iz Crne Gore.