Home Lokalne ZAPUŠTENA DJEČJA IGRALIŠTA: MDP spremni pomoći u uređenju

ZAPUŠTENA DJEČJA IGRALIŠTA: MDP spremni pomoći u uređenju

Nakon što su proteklog vikenda zasukali rukave i sami uredili dječje igralište u Srpskim Toplicama, aktivisti Mladih demokratskog progresa (MDP) Banjaluka danas su sa predsjednikom Mjesnog odbora PDP Novakom Petrovićem obišli pet igrališta na Starčevici.

– Od pet igrališta koje smo danas obišli na Starčevici svih pet je nepokošeno, prljavo, užasno neuredno i svih pet se nalazi pored puta i nema ogradu, što je itekako opasno! Zamislite da dijete izleti na put i da nastrada. To se ne smije nikako dopustiti. Apelujemo da se na ovakve stvari posebno obrati pažnja jer je ovo mnogo bitnije od saksija u Gospodskoj ulici – priča Žana Milić, potpredsjednica MDP Banjaluka.

Predsjednik Mladih demokratskog progresa Ivan Begić ističe da su spremni pomoći u uređenju ovih igrališta, ali da neće dopustiti da Gradonačelnik dođe i slika se kako gradi igrališta, a onda nakon mjesec dana ona budu zarasla, puna zmija i glodara, i budu izgrađena na pola jer nemaju ogradu do vrlo frekventnih saobraćajnica kao što je put Banjaluka-Čelinac.

-Pozivamo Gradsku upravu da odmah reaguje i završi započeti posao, prije nego bude kasno – kategoričan je aktivista Miloš Buha.

Srpska Info