Home Društvo Zatvoren “Jova bar” zbog nepoštovanja “korona mjera”

Zatvoren “Jova bar” zbog nepoštovanja “korona mjera”

0

Komunalna policija zatvorila je banjalučki „Jova bar“ na sedam dana jer je više puta u posljednjih mjesec dana kršio naredbu Republičkog štaba o ograničenom radnom vremenu usljed pandemije virusa korona.

„Komunalna policija utvrdila je da je „Jova bar“ nekoliko puta u posljednih mjesec dana radio prekovremeno čime su prekršene propisane mjere usljed pandemije, zbog čega je bar zatvoren“, potvrđeno je za CAPITAL iz Gradske uprave Banjaluka.

Komunalna policija je, pored zatvaranja, „Jova baru“, izrekla kaznu od 1.000 maraka.

Podsjećamo, na snazi je Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID – 19) u Republici Srpskoj koji je donio Republički štab za vanredne situacije.

Njime je definisano da se ograničava radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 06:00 do 24:00 časa.

Pored toga, juče su na snagu stupile izmjene Zakona o zaštiti stanovništa od zaraznih bolesti koje predvidjaju da inspekcija može da zatvori ugostiteljski objekat odmah ukoliko ne poštuje propisane mjere.

Podsjećamo, „Jova bar“, na samom početku pandemije virusa korona, bio je jedan od prvih klastera i mjesta širenja zaraze.

Pored toga, vlasnik „Jova bara“ mjesecima je krao struju, a „Elektrokrajina“ mu je ispostavila račune od blizu 40.000 maraka po osnovu neovlašćene potrošnje električne energije.

Vlasnik lokala Miloš Jović preko advokata pokušavao je da ospori te obračune, a policijska uprava Banjaluka podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka krivičnu prijavu protiv njega.

Ribari ne mogu do prostorija
Sportsko – ribolovno društvo Banjaluka čije su prostorije u istom objektu gdje i „Jova bar“, zbog zatvaranja ne mogu u svoje prostorije.

„Od ponedjeljka apsolutno ne možemo doći do svojih prostorija jer nam je ulaz kroz njihov objekat“, rekao je predsjednik Sportsko – ribolovnog društva Dragan Petrušić.

(Capital)