Home Banjaluka Zatvorena 51 kafana

Zatvorena 51 kafana

0

U okviru provođenja mjera kontrole ugostiteljskih objekata do sada je izvršeno 35.838 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 533.000 KM, dok je za 51 objekat izrečena mjera privremene zabrane rada- tj. zatvaranja.

Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave samo protekle sedmice izvršili 660 inspekcijskih kontrola na području Republike Srpske i u 14 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju.

Saopštili su ovo danas u Inspektoratu Republike Srpske.

“Zbog nepoštovanja preventivnih mjera inspektori su u kontrolama izvršenim protekle sedmice subjektima izrekli kazne u iznosu od 16.000 KM. Akcenat u kontrolama i dalje je usmjeren na objekte u kojima se okuplja i boravi veći broj ljudi, odnosno objekte u kojima je veća frekvencija građana”, pojasnili su u Inspektoratu RS.

I Jahorina na tapetu

Dodali su da zbog aktuelne zimske turističke sezone nadležni inspekcijski organi vrše pojačan nadzor na Jahorini, a u cilju provođenja preventivnih mjera zaštite od širenja virusa.

“Od početka zimske sezone kod poslovnih subjekata na Jahorini izvršeno je 278 kontrola od čega je u šest slučajeva utvrđeno da se u momentu vršenja inspekcijske kontrole privredni subjekti nisu dosljedno pridržavali propisanih epidemioloških mjera, zbog čega su im izrečene kazne u iznosu od 10.000 KM”, kazali su u Inspektoratu RS.

I u narednom periodu pojačane kontrole na terenu

Ističu da će inspekcija i u narednom periodu nastavlja sa pojačanim kontrolama na terenu, a pojedinci koji svojim neodgovornim ponašanjem budu ugrožavali zdravlje stanovništva snosiće posljedice u skladu sa zakonom.

“Trenutna epidemiološka situacija i dalje nam nameće obavezu da se dosljedno pridržavamo svih propisanih mjera. Naš zajednički interes je da privredni subjekti svoj rad prilagode trenutnim uslovima kako bi nesmetano radili u obimu u kojem je to moguće, ali uz poštovanje svih epidemioloških mjera”, naveli su u Inspektoratu RS.