Home BiH ZAVJERA ĆUTNJE U DNS: “Kocka je bačena, sad se čeka Dodikov potez

ZAVJERA ĆUTNJE U DNS: “Kocka je bačena, sad se čeka Dodikov potez

0

Nakon što je DNS odlučio da, kako je saopšteno, “zaustavi djelovanje u koaliciji sa SNSD”, jer su “nezadovoljni odnosom” vodećeg koalicionog partnera prema ovoj stranci, niko od lidera DNS nije spreman da se javno oglasi, niti da komentariše odluku Predsjedništva stranke.

Potpredsjednici DNS Dragutin Rodić i Milan Radović, kao i sekretar stranke Darko Banjac, poručili su da neće davati izjave, jer je takav dogovor.

– Nadam se da ste dobli saopštenje stranke. Za sada nemam ovlaštenja da dajem izjave – poručio je kratko Rodić.

U medije je procurio tekst pisma koje je Marko Pavić, lider DNS, uputio prvom čovjeku SNSD i vladajuće koalicije u RS, Miloradu Dodiku.

– Vama je vrlo dobro poznato, ne drugima iz Koalicije, da je DNS godinama bio iskreni i pouzdani partner SNSD. Mnoge ključne Odluke smo donosili zajedno, preuzimali odgovornost, a sve radi razvijanja naše Republike Srpske i poboljšanja života u njoj. Dok smo mi to radili, drugi su nastojali da umanje značaj DNS i Koalicije, a danas isti ti postaju perjanice, ustavobranitelji i slavodobitnici politike koju nisu stvarali – navedeno je, između ostalog, u Pavićevom pismu.

Očigledno, nakon nekoliko mjeseci trzavica, tikva je konačno pukla, kada je SNSD udario na tvrđavu DNS-a, grad Prijedor, u kojem ova stranka vlada već godinama.

Kako otkriva izvor Srpskainfo u DNS sjednica Predsjedništva stranke nije prošla glatko, ali nakon odluke da se “zamrzne” koalicija sa SNSD, teško je očekivati dodatne komentare, pogotovo što je DNS javno pozvao SNSD na razgovore čelnika stranaka.

– Logično je da sada svi ćute. Kocka je bačena. Sad se čeka potez SNSD, ustvari čeka se Dodikov odgovor – poručio je sagovornik Srpskainfo.

Srpska Info