Home Crna hronika Završen dokazni postupak protiv Gorana Bilčara

Završen dokazni postupak protiv Gorana Bilčara

0

U banjalučkom Okružnom sudu završen je dokazni postupak Tužilaštva protiv Gorana Bilčara (29) optuženog za ubistvo Bojana Milovanovića lani u Banjaluci i ostalih učesnika ove krvave tuče, a advokati odbrane najavili su na sledećem ročištu svjedočenje svih optuženih u ovom predmetu.

Osim toga najavljeno je i sudsko medicinsko vještačenje Bilčara koje će obaviti psihijatar Milan Stojaković.

U ovom predmetu su za učestvovanje u tuči, optuženi i Banjalučanin Marko Mihailović (27), koji je u kobnoj noći 18. oktobra bio sa Bilčarom te Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21) iz Kozarske Dubice koji su bili u društvu ubijenog mladića.

Danas je saslušan i Miroslav Kostrešević, policijski službenik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, a koji je analizirao hronološki slijed kretanja učesnika događaja a tužilac Saša Labotić uložio je materijalne dokaze čime je i završen dokazni postupak tužilaštva.

Prema optužnici, do sukoba između Bilčara i Mihajilovića sa jedne i Milovanovića, Ðenadije i Borovčanina sa druge strane, došlo je 18. oktobra prošle godine u banjalučkom parku “Kupusište”.

Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću, ali ga je promašio, a zatim je iz prtljažnika vozila izvadio šrafciger i u namjeri da ubije Milovanovića, dva puta ga ubo.

Prvi put ga je ubo u predjelu lijeve strane vrata, a potom u slepoočnicu, pri čemu je Milovanović zadobio povrede u vidu razorenja vitalno važnih moždanih centara, od čega je preminuo.

glassrpske.com