Home Banjaluka Završni radovi u ulici Kralja Aleksandra na Petrićevcu

Završni radovi u ulici Kralja Aleksandra na Petrićevcu

0

Gradnja nove saobraćajnice na pravcu od “Žutih zgrada” prema Motikama, vrijedna više od dva miliona KM ulazi u završnu fazu.

Radovi na izgradnji Ulice kralja Aleksandra I Karađorđevića otvoreni su krajem marta ove godine. Predviđena je izgradnja 1,2 kilometra saobraćajnice na potezu od tzv. žutih zgrada do objekta „Pavlović tursa“. Po projektu, gradi se moderna saobraćajnica širine šest metara, sa obostranim trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, kao i javnom rasvjetom.

Drago nam je sto dolazimo do cilja koji je postavljen, a to je rješavanje Ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića, te što se višemjesečna agonija stanara te ulice završava. Očekivali smo da će ranije biti završena ova dionica puta i da ce biti ispoštovana kompletna, ne samo dio. Ovim putem apelujem na Gradsku upravu da nastave sa rekonstrukcijom ove ulice i da ona u najbržem mogućem roku bude završena kompletna, poručio je Zoran Savanović, predsjednik MZ Petrićevac.

Dosadašnja saobraćajnica u Ulici kralja Aleksandra je bila neuslovna i dotrajala, te je odlučeno da se ide u potpunu rekonstrukciju odnosno izgradnju nove saobraćajnice.