Home Politika Zbog koga je Milko Grmuša napustio sastanak na Jahorini

Zbog koga je Milko Grmuša napustio sastanak na Jahorini

0

U PDP-u se  ne stišava bura koju je podigao generalni sekretar ove stranke, Milko Grmuša, kada je sinoć na svom Fejsbuk profilu najavio ostavku.

 

Kako je naveo, nezadovoljan je što se opozicija dogovara o koaliciji, a da nije prvo dogovorena zajednička politika.

Grmuša je, nakon sastanka na Jahorini, na kojem su se predstavnici opozicije dogovorili o zajedničkom nastupu na izborima 2022. godine, objavio da je u pitanju “banalizacija politike po uzoru na aktuelnu vlast” i da on u tome neće učestvovati.

Međutim, orgnizatori sastanka na Jahorini bliski SDS-u, za Srpskainfo tvrde da nisu u pitanju principi, nego sasvim banalan razlog. Navodno, Grmuša je bio revoltiran zbog rasporeda sjedenja, a sastanak na Jahorini je napustio, navodno, “zbog povrijeđene sujete”.

 

– Grmuša se pojavio na sastanku, ali nije mogao biti nezadovoljan redoslijedom tema o kojima će se raspravljati, jer ih nije ni saslušao, nego je odmah na početku napustio sastanak – navodi izvor Srpskainfo.

Navodno, Grmuši se nije dopalo što kao generalni seketar partije ne sjedi za “glavnim stolom”, s liderima stranaka, ali ga je još više iznerviralo što je po rasporedu trebalo da sjedi pored Aleksandra Glavaša iz DNS.

Grmuša za Srpskainfo odgovara da je objavio upravo ono što misli, te da sastanak na Jahorini nije napustio, jer na tom skupu nije ni bio.

– Otišao sam prije sastanka u odličnom raspoloženju. Ne može me iznervirati bilo šta u politici – poručio je kratko Grmuša.

Ipak, u PDP se mnogima njegov Fejsbuk status nazvan “Istup iz zajedničkog nastupa” nije nimalo dopao. Javili su se i kritičari koji tvrde da Grmuša izbjegava obaveze, koje ima kao generalni sekretar PDP.

– Već duže vrijeme postoji nezadovoljstvo unutar PDP zbog javnih istupa, ali najviše zbog nerada generalnog sekretara. Razmatra se drugo kadrovsko rješenje – navodi izvor Srpskainfo iz PDP.

Spominje se i viber prepiska dvojice banjalučkih odbornika u kojoj se navodi da “postoje generalni sekretari koji nikad nisu svoje mišljenje rekli na organima stranke, a hrabri su samo na društvenim mrežama”.

 

Srpska info / Foto: S. Pasalic