Home Banjaluka Zimska čarolija na Trgu Krajine počinje u subotu

Zimska čarolija na Trgu Krajine počinje u subotu

0

“Zimska varoš”, nova zimska atrakcija na Trgu Krajine u Banjaluci, koja će svim građanima praznike učiniti posebnim, svečano će biti otvorena u subotu u 18 časova puštanjem u rad svjetala na jelci i velikog klizališta.

Svečanom otvaranju će prisustvovati gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, a početak “Zimske varoši” uljepšaće nastup dječjeg hora “Vrapčići” i hora “Mama Vox”, Maja Manojlović, Teodora Barać, te bend “Džez bles”.

Aktivne pripreme Trga Krajine za zimske praznike počele su prošle sedmice postavljanjem drvenih, bijelih kućica bez kojih se nijedan zimski advent ne može zamisliti, a građani će u “Zimskoj varoši” moći uživati do 5. januara 2020. godine.

U 16 bijelih zimskih kućica će se nalaziti ugostiteljski objekti, koji će nuditi hranu, piće, a pored toga u nekim od kućica će se prodavati med ili suveniri.

“Zainteresovanost za iznajmljivanje kućica trajala je sve do sredine ove sedmice, ali nažalost nismo mogli da poručimo više kućica jer su ove kućice iste one koje se prave za advent u Zagrebu”, kazala je Dragana Stanković, vlasnica agencije Centar za marketinški razvoj Banjaluka, koja organizuje “Zimsku varoš”.

Ističe da će pored toga građane dočekati i veliko jedinstveno klizalište, do sada neviđeno u gradu.

“Do sada su klizališta na kojima su građani imali priliku da kližu bila napravljena od plastike, ovo je prvo klizalište od pravog leda”, rekla je Stankovićeva, ističući da će ovo sigurno upotpuniti praznični osjećaj, te da će građani moći da uživaju u neobičnoj specijalnoj sobi iluzija.

Dodaje da će svi zainteresovani posjetioci vikendima moći uživati u muzičkom programu domaćih bendova, te da će nedjelje prije podne biti rezervisane za najmlađe sugrađane.

“Mališane će nedjeljom zabavljati klovnovi i Djed Mraz, a 18. decembra smo pripremili dolazak svetog Nikole, kada ćemo organizovati humanitarnu podjelu paketića. Ovu nedjelju će između ostalog obilježiti i nastup dvije ‘Pinkove zvjezdice’ iz Banjaluke”, kazala je Stankovićeva.

Navela je da je scenografija koja će dočekati građane i turiste urađena u duhu prave praznične varoši, te da će imati i program za slikanje, kao i ukrašenu binu.

“Trodnevni novogodišnji koncerti se ne organizuju na prostoru Trga Krajine, zbog toga će ‘Zimska varoš’ i u ovom periodu raditi normalno, od 10 do 22 časa, s tim da će za najluđu noć u godini kućice po izboru moći da rade duže”, zaključila je Stankovićeva.

“Zimska varoš” se organizuje u saradnji sa gradom, a sponzori su “Prointer”, “Coca-Cola”, uz tehničku podršku hotela “Palas” i kompanije “Trion Tel”.

Delicije iz Krajine i Hercegovine

Delicije i domaći proizvodi Krajiške i Hercegovačke kuće biće predstavljeni na štand kućici Centra za razvoj poljoprivrede i sela u okviru zimske manifestacije “Zimska varoš”, rekli su u Turističkoj-organizaciji grada (TOBL).

“Centar za razvoj poljoprivrede i sela, tokom trajanja zimskog spektakla, organizovaće mini-manifestacije i performanse sa pečatom običaja i tradicije ovih krajeva”, istakli su u TOBL.

Novogodišnji koncerti

Tokom novogodišnjih praznika građane i sve goste na Trgu Krajine očekuju trodnevni novogodišnji koncerti sa regionalnim zvijezdama. Evrovizijska pobjednica Marija Šerifović nastupiće 30. decembra. U novu, 2020. godinu građani i turisti ući će uz pjesme “Crvene jabuke” i Jelene Tomašević, a 1. januara zabavljaće ih Aleksandra Prijović.

Nezavisne