Home Vijesti Život u banjalučkom Studentskom centru po svjetskim standardima

Život u banjalučkom Studentskom centru po svjetskim standardima

0

Nedavno rekonstruisani i izgrađeni objekti namijenjeni za smještaj studenata, savremena oprema za pomoć pri učenju, biblioteke i prostorije namijenjene za odmor i druženje kao i pristupačnije cijene u odnosu na privatne smještaje, razlozi su zbog kojih se sve veći broj studenata odlučuje za smještaj u nekom od paviljona banjalučkog Studentskog centra.

Studenti banjalučkog Univerziteta, koji studentske dane provode u domu, zadovoljstvo kvalitetom usluga koje im ova ustanova pruža ne kriju, pa tako većina njih ističe da su imali pozitivna iskustva.

Brucoši koji su se ove godine uselili u nedavno rekonstrisani drugi paviljon posebno su iznenađeni uslovima koji su ih tu dočekali.

– Moji utisci o domu su savršeni, s tim da ja živim u dvokrevetnom apartmanu i odlično je. Nisam bila u domu prije njegove sanacije, ali ono što sa sigurnošću mogu reći jeste da su sada uslovi izuzeno dobri – rekla je brucoškinja Mirnesa Dulić iz Bihaća.

Četvrti paviljon za najbolje studente

Uprkos nešto većim cijenama smještaja, najveća zainteresovanost studenata iz godine u godinu je za četvrti paviljon Studentskog centra. On je namijenjen najboljim studentima, sa najvišim prosjecima ocjena, a u okviru raspoloživih 140 soba, studenti na raspolaganje dobijaju i mini kuhinju, kupatilo sa umivaonikom i tuš kabinom i sopstveni balkon.

Četvrti paviljon je počeo sa radom 2016. godine, a u sklopu objekta nalaze se višenamjenski dnevni boravci, čitaonice, studentske ambulante i vešeraj. Cijena smještaja u četvrtom paviljonu iznosi 75 KM za dvokrevetne i 65 KM za trokrevetne sobe.

Dragana Savić iz Prijedora prosjekom ocjena 9.41 na Fakultetu političkih nauka ispunila je uslove za smještaj u četvrtom paviljonu u kojem boravi već dvije i po godine.

– Ne žalim se na uslove u domu, dobri su, bar kod nas. Sobe su komforne, udobne i ima mnogo prostora. Prioriteti su topla voda, koje nemamo kada je hladno i internet, to ponekad može da predstavlja problem, jer je samo u nekim dijelovima doma zadovoljavajući. Korisnik sam i menze, koji je u blizini doma i zadovoljna sam. Cijene su pristupačne studentima, osoblje je ljubazno, hrana je ukusna i uvijek nam je na raspolaganju više vrsta jela – ističe ona.

Uslovi u kojima su živjeli studenti koji borave u prvom i drugom paviljonu banjalučkog studentskog centra prije rekonstrukcije bili su neprihvatljivi. Zidovi su bili pune vlage, namještaj star i dotrajao, a zajednička kupatila bez tople vode. Olujni vjetar koji je u decembru 2017. godine pogodio Banjaluku dodatno je pogoršao stanje u ovim paviljonima, a pored prvog i drugog paviljona veliko oštećenje pretrpio je i treći paviljon, kojem je vjetar porušio krov.

Svoje utiske o kvalitetu usluga prvog paviljona, čiji je korisnik već dvije godine, sa nama je podijelio i Pavle Veleušić iz Kneževa.

– Već dvije godine sam u domu i jako sam zadovoljan uslugama koje dom pruža. Osim toga što imamo zajedničke WC-ove na spratu, sve je dobro. Pored smještaja koristim menzu i usluge pranja veša. Cijene su i više nego povoljne. Hrana je u odnosu na tu cijenu zaista dobra. Pranje veša je tri marke. U periodu dok se dom sanirao jedno vrijeme sam boravio u trećem paviljonu, a jedan period sam stanovao privatno. Nakon sanacije u domu je mnogo urednije, komfornije i sređenije. Vidi se zaista da je dom renoviran i da su sada uslovi dosta bolji nego prije sanacije. Promijenjeni su prozori, zatim kompletan namještaj u sobi (plakari, stolice, stolovi, police, kreveti), zidovi su okrečeni, promijenjeni su parketi i postavljen laminat, nove tuš kabine i pločice. Tople vode uvijek ima, bar ja nisam imao problema do sada – priča Pavle.