Home Banjaluka Zmije plaše mještane Kočićevog vijenca

Zmije plaše mještane Kočićevog vijenca

0

Uplašeni mještani naselja Kočićev vijenac, posebno oni koji žive u Ulici Stojana Novakovića, žale se da svakodnevno ispred svojih kuća i zgrada sreću zmije, koje dolaze sa nepokošenih javnih površina.

“Nije nam svejedno kada svaki dan sretnemo zmiju. Prije nekoliko dana sam na putu ispred zgrade našla mrtvu zmiju, najvjerovatnije ju je ubila mačka”, rekla nam je zabrinuta čitateljka “Nezavisnih”.

Istakla je da u zadnje vrijeme zbog straha od napada zmije djecu ne pušta da se igraju ispred zgrade.

“Strah nas je da će nas ove zmije napasti, posebno djecu, jer nismo sigurni da li su otrovnice ili ne. Veliki problem je što su se zmije nakotile u visokoj travi, koja se rijetko kosi”, kazala je čitateljka.

U preduzeću “Eko-bel” kažu da su zaprimili dojavu o zmijama u ovoj ulici u naselju Kočićev vijenac.

“Zbog promjenljivih vremenskih prilika, na teren ćemo izaći za nekoliko dana kada se vrijeme ustabili i uraditi zaštitu od zmija”, rekla je Nevena Kosić, ekolog u “Eko-belu”.

Dodaje da su do sada imali više dojava u vezi sa zmijama, te da su redovno izlazili na teren i na siguran način ih uklanjali.

“Zmije smo premjestili na bezbjedne lokacije. Sve zmije koje smo uklonili ove i prošle godine bile su bezopasne za ljude i nijedna nije bila otrovnica. Većina tih zmija su bile smukovi, vodene zmije ribarice ili bjelouške”, objasnila je Kosićeva.

Nezavisne