Home Banjaluka Župnik donirao Banjalučaninu električna kolica

Župnik donirao Banjalučaninu električna kolica

0

I dok većina ljudi ima bezbroj želja, osmijeh na licu Mileta Burkića izazvala su električna kolica, koja su donacija Ivana Ravlića, župnika iz Teslića. Ovo su dvanaesta kolica koja je ovaj župnik donirao onima kojima je pomoć najpotrebnija.

“Ova kolica su mi odlično došla i dok se još naviknem, moći ću svuda s njima. Radostan sam što sam zamijenio stara kolica”, rekao nam je Burkić, osoba sa invaliditetom, dok je isprobavao nova kolica, koja će mu omogućiti malo drugačiji život i olakšati kretanje.

Burkić je, kaže, bivši ribar, koji je rođen i odrastao u Banjaluci, gdje je i ostao da živi, a željeznica ga je othranila.

“Oba roditelja su mi radila na željeznici i tu su zarađivali, pa su me tako i othranili”, rekao je Burkić, koji kaže da će u novim kolicima sada moći sam da se kreće kuda god poželi po gradu.

Ivan Ravlić, župnik iz Teslića, koji je Burkiću donirao kolica i tako učinio dobro djelo, kojim je ovom čovjeku omogućio da se samostalno kreće, rekao je da mu je za Burkićevu situaciju rekao Dragiša Ristekić iz Doboja.

“Ristekić mi je rekao da u Banjaluci ima čovjek kojem su potrebna kolica. Ja sam od njega tražio fotografije da vidimo kakvog je stanja i zbilja smo napravili pravi pogodak. Njemu su ova kolica potrebna jer je on socijalni slučaj i ne može ih sebi priuštiti”, kazao je Ravlić, te dodao da treba pomoći nekom ko je siromašan.

Istakao je da su na ovaj način usrećili već mnoge ljude u Dervetni, Doboju i Tesliću.

Dragiša Ristekić iz Udruženja dijabetičara “Dijabeta” Doboj zahvalio je župniku Ravliću na ogromnom povjerenju i zajedničkoj saradnji, putem koje pomažu brojnim ljudima.

“Gospodin Ravlić zbog svoje skromnosti nije naveo još niz drugih humanitarnih akcija koje radi. Nabavljao je i pelene i hranu slabostojećim porodicama. Ovo nije pokušaj isticanja ni Ravlića ni mene, nego je ovo način da pokušamo animirati sve ljude dobre volje i da probamo naći neku zajedničku lijepu riječ i ostaviti prokletinju rata iza leđa”, kazao je Ristekić za “Nezavisne”.

Prema njegovim riječima, ovakvih i sličnih akcija će biti još, a njihov cilj je, kako kaže, pomoć ljudima i okretanje ka budućnosti.

Ushićen zbog novog pomagala, šezdesetpetogodišnji Burkić nije gubio ni časa, nego je u novim električnim kolicima krenuo da obilazi svaki kutak svog rodnog grada.

Nezavisne